Tehnologija

Priprema

Pripremu za tisak radimo na Mac računalima s vrlo kvalitetnim i kalibriranim ekranima.

S obzirom da smo certificirani prema ISO 12647standardu koji definira i izradu probnog otiska imamo i adekvatnu opremu za njegovu realizaciju. Probni otisak u biti pomoću pisača simulira tisak na tiskarskom stroju. Mi koristimo pisač Epson Stylus Pro 4900 u kombinaciji sa softverom EFI Colorproof XF. Na probnom otisku ispisuje se Ugra/Fogra V3 klin koji mjerimo spektrofotometrom GretagMacbeth Eye-One te na kraju ispisujemo etiketu s rezultatima mjerenja te možemo vidjeti da li ona zadovoljavaju tolerancije definirane prema ISO 12647 standardu. 

Ploče za tisak osvjetljavaju se na CtP-u Heidelberg Suprasetter koji je povezan sa šesterobojnim strojem za tisak. CtP prima podatke o bojama s računala, prenosi ih na ploču za tisak i dalje šalje tiskarskom stroju koji prema tim podacima podešava nanose boje. Na ovaj način osiguran je ispravan protok informacija od naručitelja do tiska, rezultat čega je kvalitetan i vjeran otisak. Uz to, naš CtP jedan od rijetkih u Hrvatskoj koristi ploče koje se razvijaju bez uporabe agresivnih kemikalija što ga, zajedno sa izrazito malom potrošnjom energije i emisijom topline, čini ekološki najprihvatljivijim riješenjem.


Tisak

Opremljeni smo s tri stroja za tisak koji nam omogućavaju da zadovoljimo različite potrebe naših kupaca. U mogućnosti smo tiskati na papiru, odnosno kartonu debljine 0,04 do 0,8 mm.
  • xl75Heidelberg XL-6+LX je šesterobojni tiskarski stroj posljednje generacije sa mogućnosti lakiranja vododisperzivnim lakom. Stroj je povezan s CtP uređajem. Ovakav protok informacija omogućava tiskarskom stroju da vrijednosti tiska podesi prema podacima o boji dobivenim s CtP-a što garantira vrhunsku kvalitetu otiska. Stroj je opremljen najmodernijim dodacima za kontrolu i praćenje tiska i po potrebi ispisuje protokol obojenja za nakladu.
  • Heidelberg SM 74-2P dvobojni je tiskarski stroj s mogućnošću okretanja arka, odnosno tiska 2 strane u jednom prolazu. Ovo omogućava kvalitetan tisak uputa za lijekove, a prikladan je i za tisak manjih ili jednostavnijih proizvoda u boji.
  • Heidelberg GTO 52+ za tisak manjih, jednobojnih proizvoda.
Korištenjem vrhunske opreme za pripremu i tisak jednog proizvođača osigurana je najbolja komunikacija u cijelom procesu što uz dugogodišnje iskustvo naših strojara garantira kvalitetan i ujednačen otisak iz naklade u nakladu.


Dorada

Štanca

Za izrezivanje kutija i ostalih proizvoda koristimo dva stroja za štancanje. Osim izrezivanja (štancanja), ovi strojevi nude i mogućnost reljefnog tiska te foliotiska. Na ovaj način postižu se zanimljivi efekti na ambalaži.

  • YAWA TYM790 je stroj sa mogućnošću izrezivanja kutija, reljefnog tiska i foliotiska.
  • YAWA PRO-F106 uz navedene mogućnosti posjeduje i mogućnost optrgavanja odštancanih kutija čime se znatno skraćuje vrijeme izrade kutija i povećava produktivnost. 

 Za rad na štanci koristimo isključivo alate poznatih proizvođača. Ovako osiguravamo visoku preciznost izrezivanja koja je od presudne važnosti na linijama za pakiranje.

Ljepilica

Ljepilica OMEGA Allpro 70 je opremljena najsuvremenijim sustavom kontrole proizvodnog procesa renomiranog svjetskog proizvođača Baumer HHS koji, osim nadzora kurandt koda, kontrolira i debljinu nanosa ljepila, a kutije koje ne zadovoljavaju podešene parametre izbacuje s proizvodne linije bez zaustavljanja iste. To uvelike ubrzava sam proizvodni proces. Ovaj sustav također omogućava više točaka lijepljenja čime smo dodatno proširili naš proizvodni asortiman. 
Stroj posjeduje sustav za tisak Brailleovog pisma u istom prolazu kutija kroz stroj, što pogoduje bržoj izradi kutija. Navedeno omogućuje da otisak Brailleovog pisma implementiramo i na ambalažu koja isti do sada nije imala. Novi stroj je u potpunosti modularan, iznimno brz i prilagodljiv što u skladu sa sustavom kontrole omogućuje kvalitetnu i brzu proizvodnju najrazličitijih izvedbi lake kartonske ambalaže.


Brzorezač

Brzorezač služi za istovremeno rezanje velikog broja araka i omogućava pripremu papira i kartona na format potreban za tisak te razrezivanje uputa.

Stroj za savijanje

Stroj za savijanje omogućava višestruko savijanje araka, primjerice uputa za lijekove.

Uređaj za brojanje araka

Uređaj za brojanje araka broji različite formate i gramature papira i osigurava visoku točnost u isporuci. 
Informacijski sustavpiramida

Informacijski sustav za upravljanje proizvodnjom Piramida sadrži bazu podataka o svim proizvodima i prati svaki naš proizvod od narudžbe, preko izrade radnog naloga i njegovog praćenja kroz proces proizvodnje do isporuke. Ovaj nam računalni sustav, zajedno sa radnim nalozima u papirnatom obliku, omogućava da kroz čitavu proizvodnju podatke o proizvodu imamo na jednom mjestu, olakšava kontrolu i smanjuje mogućnost pogrešaka uzrokovanih ljudskim faktorom na minimum.

Sustav za klimatizaciju proizvodne hale

Da bi papir bio kvalitetno skladišten i pripremljen za tisak, potrebno ga je držati u prostoru u kojem vladaju uvjeti konstantne temperature i vlažnosti zraka. Tek tada su njegova svojstva upravo onakva kakva trebaju biti i može se postići visokokvalitetan otisak. Našu smo proizvodnu halu opremili klimatizacijskim sustavom koji konstantno mjeri parametre u proizvodnom prostoru i održava ih na zadanim vrijednostima.

Kontakti


  • Neograf d.o.o.
  • HR-51262 Kraljevica, Žlibina 4
  • tel. + 385 51 250 161
  • fax. + 385 51 250 586
  • e-mail: neograf@neograf.hr

Prikaži Neograf na većoj karti